Hva inngår i trafikkopplæringen?

  1. Trafikalt grunnkurs
  2. Grunnleggende kjøretøy – og kjørekompetanse
  3. Trafikal del
  4. Avsluttende opplæring

Fra du fyller 15 år kan du ta Trafikalt grunnkurs, enten ved en kjøreskole eller i den offentlige skole,  Kurset er obligatorisk og må gjennomføres før man kan begynne å lærekjøre. Når kurset er gjennomført vil du få et bevis som sammen med godkjent legitimasjon med bilde, må være med under kjøring. 


Øvelseskjøring

Du kan begynne å lærekjøre på bil når du er 16 år, og fra du er 15 år på moped eller lett motorsykkel. Den som er med deg må være fylt 25 år og ha hatt førerkort i de sammenhengende fem siste årene. Bilen må være merka med en godt synlig rød L på hvit bakgrunn, og et ekstra innvendig speil må monteres på passasjersida. Det er ikke lov å lærekjøre i utlandet.

De første kjøretimene kan være noe vel spennende for både barn og foreldre. Et smart tips kan være å la kjøreskolen ta de første kjøretimene. På denne måten lærer ungdommen det grunnleggende i trygge og pedagogiske rammer. Du som forelder må gjerne være med på disse første timene.
Husk: for å kunne gi noen lærekjøring må vedkommende være 25 år og ha hatt førerkortet i minst 5 sammenhengende år. Det er også krav om innvending speil på passasjersiden.


Hva koster førerkortet?

Prisen på førerkort kan variere, men ligger i gjenniomsnitt på ca 35.000,-.  Du kan derimot spare mye penger på å være godt forberedt. Begynn å lærekjør med dine foreldre så tidlig som mulig og kjør mye.Benytt hver anledning til å bli bedre. På denne måten trenger du færre kjøretimer og sålede kan spare tusenlapper.