Overtakelsen skjer sammen med megler og tidligere eier i din nye bolig. Før du slipper gleden løs, hold hodet kaldt i enda noen minutter og sjekk de siste detaljene.
 

 

Utvask
Selger er ansvarlig for en grundig utvask av boligen. Du avgjør selv hvor nøye du ønsker å være, men det kan være lurt å sjekke at askeskuffe i vedovn er tømt og at sluker og avløp er rengjort.
 

Hvitevarer o.l.
Alt av gjenstander og løsøre som det har blitt opplyst om i salget (annonse, salgsrapport, takst mv.) skal overlates til kjøperen. Også varig innretning eller annet fastmontert eller spesielt tilpasset utstyr skal følge med.
 

Brannsikkerhet
Alle boliger skal ha minimum 1 røykvarsler og manuelt slokkeutstyr (Vannslang, pulver- eller skumapparat) som kan benyttes i alle rom. Sjekk at disse tingene er på plass.
 

Nøkler
Har du samlet inn alle nøklene? Det er fort gjort å glemme nøkler til boder og sikringskap og evt. nøkler som er gitt til naboer og familie.


Reklamasjon
En reklamasjon må skje senest 5 år etter at kjøperen har overtatt eiendommen. Selgeren kan ved garanti eller avtale påta seg ansvar for et lengre tidsrom (men ikke kortere). 


Eierskifteforsikring
De fleste banker, advokater og eiendomsmeglere vil kunne tilby boligselgere en forsikring mot det ansvar de kan komme opp i etter avhendingsloven. En slik forsikring er en ekstra betryggelse for deg som kjøper. 


Finansiering
For at vi på en best mulig måte skal kunne hjelpe deg med finansieringen, trenger vi salgsoppgave for boligen, takst på egen bolig, selvangivelse, ligningsattest og lønns- og trekkoppgave for det siste året og lønnsslipp for siste måned.